Hamilelikte Kaç Kilo Almak Normaldir?

Hamilelikte Kaç Kilo Almak Normaldir?

 

Ne Kadar Kilo Aldığınız Kontrolünüzde Olsun

 

Elbette, hamilelik döneminde kilo alımı son derece normal. Kilo artışını dert etmek yerine, bunun bilinçli şekilde meydana gelmesine ve artan vücut ölçülerinizin hayatınızı zorlaştırmaması için gerekli önlemleri almaya odaklanın. Kullanışlı Hamile Bluz Modelleri, günlük giyimde büyük konfor sağlayacaktır. Hem konfor seviyesinin düşmemesi hem de bebeğinizin sağlığı ve kendi sağlığınız için, kilo alımının kontrolünüzde olması gerekiyor.

Ne kadar kilo almanız gerektiğini bilmelisiniz. Böylece gereğinden fazla ya da az kilo alınmaz. Bu kendi vücudunuz için olduğu kadar, bebeğinizin sağlığı için de hayli önem teşkil eden bir konu. Peki, hamilelikte kaç kilo almak idealdir?

 

Hamilelikte Kaç Kilo Almak Normal?

 

Bu konuda herkes için geçerli tek ve kesin bir rakamdan bahsetmek mümkün değil. Ne kadar kilo almanız gerektiği, vücut kitle indeksine bağlıdır.

Vücut kitle indeksi, vücudun sahip olduğu yağ oranını tahmini şekilde ortaya koyar. Bu değer, vücut ağırlığı, boyun karesine bölünerek hesaplanmaktadır. Buna göre, vücut kitle indeksi, 18,49’dan düşükse ideal kilonun altı, 18,5- 24, 99 arasındaysa ideal kilo, 25- 29,99 ise ideal kilonun üzeri ve 30’dan yüksekse obezlik söz konusudur.

Vücut kitle indeksiniz idealin altındaki bir rakamı gösteriyorsa, yani zayıf bir anne adayıysanız, ilk üç aydan sonra haftada 400 gr ila 600 gr arası kilo alımı normaldir.

İdeal kilonuzdaysanız, yani vücut kitle indeksi 18- 25 arasındaysa daha fazla kilo alımı tavsiye edilir. Haftada 300- 500 gr, yani hamilelik sonunda 11- 16 kilo idealdir.

Vücut kitle indeksiniz 25- 30 arasındaysa, hamilelik boyunca 7- 11 kilo alınabilir. Obezlik söz konusuysa 7 kilonun üzerinde vücut ağırlığı artışı risk içerecektir.

Gereğinden az kilo almak, bebeğin fiziksel gelişimini sekteye uğratır. Hamilelikte fazla kilo alımı ise, annede yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, ödem gibi sorunlar doğururken, bebekte de doğum sonrası ve ileri yaşlarda diyabet riskini arttıracaktır.

 

Artan Vücut Ölçülerinize Uyum Sağlayan Kıyafetler

 

 

Aldığınız kiloların günlük rutinde rahatsızlık yaratmaması için özel tasarlanmış hamile kıyafetlerinden yardım alın.

Hamile giyimin şık alternatifi Even Fashion, zarif kombinler için kullanabileceğiniz hamile bluzlar sunuyor. Modelleri ve Hamile Bluz Fiyatlarını online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler: hamilelik ve kilo
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR