Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı?

 

Lohusa Pijaması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Doğumdan sonraki 40 günlük süre, lohusalık dönemidir. Gebelikte olduğu gibi lohusalıkta da fiziksel ve psikolojik değişimler gözlenmekte. Bu değişimler, döneme özel tercihlerde bulunmayı zorunlu kılıyor.

Beslenme ve hijyen, azami derecede dikkatli olmanızı gerektiren konuların başında gelmekte. Bunların yanı sıra, günlük rutinde yer alan detaylarda da özenli davranmak gerekiyor. Giyim, atlanmaması gereken bu detaylardan. Lohusalık döneminde sık sık kullanacağınız pijamaların, döneme özel olması önemli.

Peki, Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı? Lohusalık dönemi için pijama seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalısınız?

 

Doğru Beden Ölçüsü

 

Beden ölçüsü, konfor konusuyla doğrudan ilişkilidir. Lohusalıkta, vücudunuzun rahatlığı hem fiziksel sağlığınızı hem de zihinsel durumunuzu etkiler. Bedeni sıkma, kaşındırma gibi sorunlara sebep olan kıyafetler, huzursuzluk yaratacaktır. Bu dönemde annelerin gergin bir zihinsel duruma yatkın olduklarını unutmayın. Dolayısıyla, sıkıntı yaratan bu tür küçük detaylar bile, anne için tolere edilmesi zor bir sorun olarak algılanabilir.

Hamilelik boyunca alınan kilolar ve süt sebebiyle göğüslerin dolgunlaşması, lohusalık için normalde kullandığınızdan daha büyük ölçüleri seçmeyi gerektiriyor. Hamilelikte fazla kilo almamış olsanız bile, artan konfor ihtiyacının karşılanması için, yeterince geniş ölçüleri tercih etmenizde fayda var.

 

Terletmeyen Kumaş

 

Seçeceğiniz lohusa pijamasının kumaş özelliklerine dikkat etmeniz gerek. Kumaş özellikleri en çok, vücut sıcaklığını ilgilendiriyor.

Vücudunuzun ideal sıcaklık seviyesinde kalmasına yardım edecek alternatiflere öncelik verin. Hava transferine izin veren kumaşlar, bu beklentiyi başarıyla karşılayacaktır. Nefes alır yapıdaki kumaşlar, vücudun aşırı terlemesini önler. Bu, konforla ilgili olduğu kadar, hijyenle de ilgili bir konu.

 

Şıklık Olmazsa Olmaz

 

 

Lohusa Pijaması Nasıl Olmalı sorusu elbette yalnızca konfor ve sağlıkla ilgili değil. Değerlendirme kriterleri arasına şıklığı da almalısınız.

Şık görsel tasarıma sahip pijamaları, bebek görmek için gelen misafirlerinizi ağırlarken de kullanabilirsiniz. Bu dönemin bebek bakımıyla ilgili yoğun olacağını aklınızda bulundurarak tercih yapın. Misafir ağırlamak için kıyafet değiştirmeye gerek olmaması, günlük rutini daha pratik hale getirebilir. Şık pijama modelleri ayrıca, kendinizi daha iyi hissetmenize de yardım edecektir.

 

Etiketler: Lohusa, lohusa pijama, Lohusa gecelik sabahlık
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR