Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

 

Sütünüz Yeterli Değil Mi?

 

Emzirme dönemi, günlük rutininizde birtakım düzenlemeleri gerekli kılıyor. Emzirme Dönemi Kıyafetleri kullanmak, bebeğin emme düzenine göre günlük işleri ayarlamak ve beslenmenizde anne sütünü arttırmaya yönelik değişimler yapmak bunlardan.

Yeterli anne sütü, bu dönemin başlıca gündem maddesi. Normal şartlar altında bir annenin vücudu, bebeğin beslenmesi için yeterli miktarda süt üretilebilir. Fakat bazı olumsuz durumlar, süt miktarını düşürebilmekte. Bunların bazıları, yeterli sıklıkta emzirmemek, yanlış beslenme, yetersiz su tüketimi ve strestir.

 

Yeterli Sıklıkta Emzirin

 

Bebek ne kadar sık emerse, annenin vücudu o kadar fazla süt üretir. O nedenle, bebeğin acıktığı her an emzirmeye özen gösterin.

Bu noktada, bebeğin ağlamasını tek açlık göstergesi olarak görmemeniz önemli. Ağlamasa bile bebek aç olabilir. Parmak emmek ve dudak şaplatmak da açlığın göstergesi olabilir.

Emzirmede her iki memenin eşit sıklıkta kullanılmasına dikkat edilmeli, aksi halde, emzirme yapılmayan memede süt üretimi azalacaktır.

 

Yediklerinize Dikkat Edin

 

Beslenme düzeniniz, bu dönem üzerinde hassasiyetle durmanız gereken en önemli konulardan, zira neyi ne kadar yediğiniz, süt miktarını ve kalitesini doğrudan etkiliyor.

Emzirme döneminde doğal sebze, meyve ve tahıl açısından zengin bir beslenme düzeni oluşturun. Yeterli miktarda D vitamini, kalsiyum, protein, demir ve folik asit aldığınızdan emin olmalısınız.

Yeşil yapraklı besinler, anne sütünün artmasında oldukça etkili bir madde olan "fitöstrojen” içerir. O nedenle, ıspanak gibi sebzelerin yeterli miktarda tüketilmesinde fayda var. Rezene ve dereotu da fitöstrojen içeren besinlerdendir.

Kayısı ise, süt üretimini sağlayan prolaktin hormonunun salgılanmasını tetikleyen triptofan adlı aminoasit açısından zengindir. Dolayısıyla, emziren anneler için tavsiye edilebilir.

Kendi sağlık durumunuz, emzirme döneminde hangi besinleri tüketip, hangilerini tüketemeyeceğini etkiler. Bu nedenle, beslenme düzenini oluştururken mutlaka doktorunuzdan danışmanlık alın.

 

Yeterince Su İçiyor musunuz?

 

Emzirme dönemi, normalden daha fazla su tüketmeyi gerekli kılıyor. Yetersiz su tüketimi süt miktarını ve kalitesini olumsuz etkiler.

Günlük aktiviteye göre değişmekle birlikte, normal şartlar altında günde en az sekiz bardak su içilmesi önerilebilir.

 

Stresten Uzak Durun

 

 

Aşırı stres de yetersiz anne sütünün nedenlerinden biri. Stres, sütün kanallardan bebeğe ulaşmasını sağlayan oksitosin hormonunun salgılanmasını engelleyebilir.

Sizi aşırı endişeli bir zihin durumu içine sokan ciddi psikolojik sorunlar için mutlaka profesyonel yardım alın. Bunun yanı sıra, günlük rutindeki basit düzenlemelerle de daha sakin bir zihin elde etmeniz mümkün. Düzenli ve yeterli uykuya önem vermek, hobilerinize zaman ayırmak, özelEmzirme Dönemi Kıyafetleri kullanarak emzirme işleminin günlük rutinde size zorluk çıkarmasını önlemek, meditasyon gibi sakinleştirici ritüellere zaman ayırmak, daha dingin bir zihin için alınacak basit tedbirlerden bazıları.

 

Etiketler: Anne sütü
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR