Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte Beslenme

 

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

 

Hamilelik döneminde nasıl beslendiğiniz, hem bebeğin bütün hayatını etkileyecek genel sağlık durumunu hem de sizin doğum sonrası vücut ölçülerinizi etkileyecektir.

Bu dönemde belli oranda kilo alımı normaldir. Kiloyla birlikte beden ölçüleriniz genişledikçe, Hamile Tişörtleri, elbiseleri, pantolonları gibi, döneme özel kıyafetler kullanmanızda fayda var. Bu, artan kilonun günlük rutinde fazla sıkıntı yaratmasını önler.

Alınan kiloların doğum sonrası kolayca geri verilmesi, hamilelik döneminde sağlıklı ve kontrollü kilo alımıyla mümkün. Doğru beslendiğiniz takdirde, kendi bedeninizin ve bebeğinizin sağılığını koruyabilirsiniz. Peki, gebelikte beslenme nasıl olmalı? İşte, dikkat etmeniz gereken önemli detaylar!

 

Kaloriyi Sağlıklı Gıdalardan Alın

 

Gebelikte kalori ihtiyacı artar. Artan kalori ihtiyacını hangi gıdalardan sağladığınız çok önemli. Abur cubur niteliğindeki yiyeceklerden alınan kalori, bebeğiniz ve sizin için besleyici olmayacak, ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılamayacaktır.

 

Yeterince Protein Aldığınızdan Emin Olun

 

Hücrenin yapıtaşı olduğundan proteinler, fiziksel gelişim sürecinin önemli bir parçasıdır.

Dolayısıyla hamilelik döneminde yeterince protein almanız gerekiyor. Yumurta, balık, yoğurt, kuru baklagiller ve çiğ kuruyemişleri beslenme düzeninize dâhil etmenizde fayda var.

 

Trans Yağdan Uzak Durun

 

Trans yağ, doymamış yağ asitlerinin hidrojenize edilmesiyle meydana gelir, yani doğal olmayan bir yağ türüdür. Yiyeceklerde trans yağ, raf ömrünü uzatmak için kullanılmakta.

İnsan sağlığı için uzun vadede son derece ciddi zararlara sahip olan trans yağ, hamilelikte hem bebeğin hem de annenin sağlığını olumsuz yönde etkilediği için daha tehlikeli. Paketlenmiş hazır yiyeceklerin, özellikle de bisküvi, kek gibi abur cuburların pek çoğunda trans yağ mevcuttur.

 

Doktorunuzdan Danışmanlık Alın

 

Sizin vücudunuza özel bazı durumlar, beslenme rutininde size özel düzenlemeler yapmayı gerektirebilir. Normal şartlar altında hamilelik döneminde yararlı gıdalardan bazıları, sahip olduğunuz birtakım hastalıklar dolayısıyla sizin için zararlı olabilir.

Bu nedenle, kendi vücudunuza özel en doğru beslenme programının ne olduğunu ancak doktorunuzda öğrenebilirsiniz. Neleri, ne kadar tüketebileceğinizi ve neleri tüketmemeniz gerektiğini mutlaka doktorunuza danışın.

 

Vücudunuzun İhtiyaçları İçin Doğru Seçenekler EvenFashion’da!

 

 

Doğru beslendiğiniz takdirde, doğum sonrası eski kilonuza dönmeniz kolay olacaktır. Hamilelik dönemine özel vücut ölçülerinize uyum sağlayacak şık alternatifler için ise adresiniz Even Fashion.

Kusursuz sokak stilleri meydana getirmenize yardım ederken, yüksek oranda konfor da sağlayacak Hamile Tişörtleri Satın Almak için online mağazamızdan seçim yapabilirsiniz.

 

Etiketler: Hamilelikte Beslenme
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR