Hamile Pantolonu Nasıl Olmalı?

Hamile Pantolonu Nasıl Olmalı?

 

Hamile Pantolonu Seçerken Bunlara Dikkat Edin

 

Evet, elbiseler ve etek bu dönemde son derece rahat, fakat birkaç önemli noktaya dikkat edildiği takdirde, pantolonlarla da oldukça konforlu bir giyim deneyimi elde edilebilir.

Peki, Hamile Pantolonu Nasıl Olmalı?

 

Bel Bölgesinde Esneklik

 

Hamilelikte kilo alımının başladığı ilk yerler basen ve karındır. Dolayısıyla esnekliğe ihtiyaç duyacağınız ilk giyim ürünleri pantolonlar.

Bu dönemde giyeceğiniz pantolonların vücudunuzun genişleme sürecine ayak uydurabilmesi gerekiyor. Pantolonun bel- bant kısmında düğme veya fermuar yerine, lastik olması daha uygun. Bu tür tasarımlar, değişik vücut ölçülerine uyum sağlamada daha başarılıdır.

İlk 3 aydan sonra karındaki büyüme gözle görülür şekilde belirginleşecektir. Dolayısıyla üçüncü aydan itibaren bel bölgesindeki esneklik ve genişlik daha önemli hale geliyor.

 

Konforu Her Detayda Gözetin

 

Esnekliğe ihtiyaç duyacağınız tek bölüm bel değil. Pantolonun basen ve bacak kısımları da yeterli bollukta olmalı veya gerektiğinde kolayca esneyebilmeli.

Bu noktada, özellikle yaz mevsiminde bol kesimli tasarımlardan yana seçim hakkınızı kullanabilirsiniz. Dar kesimli pantolonlarda ise likralı esnek yapıyı mutlaka gözetin. Esnek bir kumaş türünden üretilmemişse dar pantolonları, hamileliğin son aylarında kullanmayın. Bunlar hamileliğin son dönemlerinde hem konfora hem de sağlığa olumsuz etkide bulunacaktır.

 

Kumaş Yapısına Dikkat Edin

 

Seçeceğiniz kumaşın içeriğini iki açıdan irdelemelisiniz; sağlığa etkileri ve vücut ısısına etkileri.

Kumaş, alerji, kaşıntı gibi problemlere yol açmamalı. Toksik kimyasallar içeren materyallerden üretilen pantolonlara uzun süre maruz kalmak hem sizin sağlığınızı hem de bebeğinizin sağlığını tehlikeye atacaktır.

Gebelikte vücut ısısı yaklaşık bir santigrat derece artar. Bu da ateş basması ve terleme sorunlarının sık sık gözlenmesi anlamına geliyor. Artan vücut ısısı, kumaş seçiminde hava aldıran alternatifleri daha önemli hale getirmekte. Seçeceğiniz pantolon, cildin havayla temasını tamamen kesmemeli, aşırı terlemeye yol açmamalı.

 

Hamilelikte Düşük Bel Pantolon Kullanışlı Mı?

 

Hamile Pantolonu Nasıl Olmalı sorusu, düşük bel pantolon kullanımını gündeme getiriyor. Bel kısmı, karnın üst bölgelerine kadar uzamayan bu pantolonlar, gebelikte sırf bu özellikleri sebebiyle tercih edilebilmekte.

Hamileliğin ilk dönemlerinde henüz çok büyük bir hacme ulaşmamış karnın konforu için bu pantolonlardan yardım alınabilir. Bununla birlikte, ilerleyen süreçte karın daha çok büyüdükçe, düşük belli pantolonlar belde sabit durma konusunda sorun çıkarabilmekte.

Bel kısmında karnı tamamen kapatacak kadar geniş, yumuşak kumaşın kullanıldığı özel hamile pantolonları bu dönemde yardımınıza koşabilir. Bu pantolonlar, karnı sararak yukarı kadar çıkan yumuşak ve ince kısımdan dolayı belinizden düşmeyecektir. Karın üzerindeki bu kısım ince ve esnek yapılı olduğu için sıkmaz, bluz, t-shirt gibi üst giyim ürünlerinin altından belli olmaz.

Etiketler: hamile pantolonu
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR