Emzirme Dönemi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Emzirme Dönemi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

 

Emzirme Döneminde Beslenme

 

Emzirme döneminde tükettiğiniz besinlerin içeriği, sütünüzün yapısını, miktarını ve kalitesini etkiler. O yüzden ne yediğinize çok dikkat etmelisiniz.

Bu dönemde doğal gıdalar tüketmeye özen gösterin. Konserve gıdalardan, trans yağ içeren gıdalardan ve abur cuburdan mümkün olduğunca uzak durun.

Öğün atlamaktan kesinlikle kaçının. Yeterli ve dengeli beslenme adına, rutininizde farklı besin gruplarına yeterli miktarda yer verin.

Ağır baharatlı yiyecekler sütün tadını değiştirebilir. Bu tür yiyecekler yedikten sonra bebeğiniz sütünüzü emmek konusunda isteksizlik gösteriyorsa, bunları tüketmemeye özen gösterin.

Süt miktarını arttırmak için neleri yemeniz gerektiği konusunda size en sağlıklı önerileri doktorunuz verecektir. Bu konuda kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin.

Çay ve kahve tüketimine sınırlandırma getirmenizde fayda var. Alkol ve sigara ise bu dönemde kesinlikle uzak durmanız gereken zararlı maddelerden.

Ve elbette bol bol su tüketin. Günlük aktivitelere bağlı olmakla birlikte, pek çok kişi için günde 2 ya da 3 litre su tüketimi gereklidir.

 

Emzirme Dönemini Kolaylaştıracak Detaylar

 

Bu dönemde emzirme işlemini kolaylaştıracak çözümlerden yardım alabilirsiniz. Emzirme Dönemi Kıyafetleri, döneme özel çözümlerin başında gelmekte. Bu kıyafetlerin ayırt edici özelliği elbette, emzirmeyi kolaylaştıracak tasarımları. Bunlar, göğüs bölgesini gerektiğinde hızlı ve pratik şekilde açıp kapatmayı mümkün kılar. Dolayısıyla emzirme için giysiyi alttan sıyırmak, giysiyi çıkarmak ya da giysiye zarar verecek şekilde yaka bölgesini genişletmek zorunluluğu ortadan kalkar.

 Emzirme sutyenleri de pratiklik sunan çözümlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar, göğüs ucuna ulaşmayı kolay kılacak şekilde tasarlanır.

Emzirmeyi kolaylaştıran bir diğer ürün, emzirme yastığı. Bu yastık, bebeği annenin kucağındayken doğru şekilde destekleyerek hem bebeğin doğru pozisyonda emmesini hem de annenin yanlış emzirme pozisyonu dolayısıyla bel, boyun ve sırt ağrısı çekmesini önler.

 

Emzirme Dönemi İçin Şık ve Kullanışlı Seçenekler EvenFashion’da!

 

Şıklıktan ve kendi stilinizden hamilelik döneminde ödün vermek zorunda değilsiniz. Kullanışlılığı ve şıklığı bir arada sunan emzirme kıyafetleri EvenFashion’da.

Emzirmeyi olaylaştıracak tasarıma sahip Emzirme Dönemi Kıyafetleri, zarif desenler, krep kumaş, trend renkler gibi detaylarla ayrıcalık kazanıyor.

Etiketler: Emzirme
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR