Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

 

Bebeğinizi Giydirirken Bunlar Aklınızda Olsun

 

Giysinin kumaş yapısından formuna, pek çok ayrıntısı, vücut sağlığını ve konforu yakından ilgilendirir. Bebeğinizle ilgili giysi seçimi hamilelikle başlar. Bu dönemde giyecekleriniz, bebeğinizin sağlığını da etkileyecektir. O yüzden kendinize uygun Hamile Elbise Modelleri seçmelisiniz.

Bebek dünyaya geldikten sonra ise onun hassas bedenini dış şartlardan koruyan bir giyim şekli belirlemelisiniz. Elbette, bu konuda en baskın etken, mevsimsel özellikler.

 

Yaz Mevsiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Yazın yanlış kıyafet seçiminin en yaygın sonuçları isilik ve pişik oluşumudur. İsilik, aşırı terin ciltteki gözenekleri kapatmasından dolayı ter bezlerinin tıkanmasıyla meydana gelir. Cilt üzerinde kırmızı ya da pembe renkli kabartılar olarak kendini gösterir. Pişik ise, uzun süre neme maruz kalma sebebiyle ciltteki koruyucu yağ tabakasının zarar görmesi, cildin tahriş olmasıdır.

Her iki sorunu da önlemek için bebeğin fazla terlemesi mümkün olduğunca önlenmeli. Terleme durumunda ise ya ilgili bölge kurulanmalı ya da bebek yıkanarak temizlenmeli.

Sentetik kumaşlar, cildin havayla temasını keserek, aşırı terlemeye uygun ortam hazırlar. O nedenle, bebeğinize özellikle yaz için pamuk gibi doğal maddeler içeren kumaşlardan üretilmiş kıyafetler seçin. Kıyafetler mümkün olduğunca hafif ve bol yapılı olmalı.

Yazın özellikle en sıcak günlerinde, bebeğin bir süre altı açık vakit geçirmesine izin verin. Bu, pişik oluşumunun önlenmesi ve genital bölge sağlığı için oldukça önemli bir tedbir.

 

Kış Mevsiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Kışın bebeğinizin vücut sıcaklığı kontrolünü ense veya göğsüne dokunarak yapabilirsiniz. Bu bölgeler soğuksa bebeğiniz üşüyordur.

Tek parça ve çok kalın giysi yerine, görece ince ve birkaç kat giysi giydirmeye özen gösterin. Bu, ortam ısısı arttığında, bazı kıyafetleri çıkararak bebeğin terlemesinin pratik şekilde önlenmesini sağlar.

Bebeğin gece üstünü açıp üşümesi olasılığına karşı ise tek parça uyku tulumlarından yardım alınabilir.

 

Kendi Giyiminize de Dikkat Edin

 

 

Hamilelik döneminde sizin sağlığınız ve konforunuz, onu doğrudan etkiliyor. O yüzden, bu dönem için kendinize kıyafet seçerken de çok dikkatli olmalısınız.

Hamilelik döneminde değişen vücut ölçülerinize uyum sağlayan kıyafetler, günlük rutinde daha çok rahat etmenize olanak tanır. Bunun yanı sıra, sizin sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için de bu tür kıyafetleri tercih etmelisiniz, zira vücudu sıkan giysiler, kan dolaşımı başta olmak üzere vücudun çeşitli sistemlerine zarar verecektir.

Konforlu ve şık Hamile Elbise Modellerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 

Etiketler: bebek, hamile
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR