Baby Shower Nasıl Organize Edilir?

Baby Shower Nasıl Organize Edilir?

 

7 Adımda Baby Shower Partisi

 

Esasında Batı’ya özgü bir gelenek olan baby shower partisi, son yıllarda kültürümüzde de kendine yer bulur oldu. Baby shower, hamileliğin son dönemlerinde, bebeğin gelişini kutlamak, anne adayına hem manevi hem de maddi destek vermek için düzenlenen bir organizasyondur.

Peki, bir baby shower partisi nasıl düzenlenir?

 

Bütçe Planı Yapın

 

Kısıtlı bir bütçeniz varsa, bütçe planı yaparak işe başlayın. Bu, fazla açılmanızı önler, makul harcamalar yapmanızı sağlar.

Bütçe planı için öncelikle harcama kalemlerini belirleyin. Parti, özel bir mekânda gerçekleşecekse mekân kirası, fotoğrafçı, dekorasyon malzemeleri, ikramlıklar ve hediyelikler, başlıca harcama kalemleridir.

Ardından bunların ne kadara mal olacağını kestirmek için piyasa araştırması yapın. Bu noktada, "düşük maliyet, kalite, en iyisine sahip olmak” gibi farklı önceliklere bağlı olarak karşınıza çıkacak toplam rakam değişecektir. En nihayetinde de bunlar için sizin ne kadar ayırabileceğinizi gerçekçi şekilde saptayıp, harcayabileceğiniz miktar, hedeflediğiniz ürün ve hizmetler için azsa, seçenekleri aradaki farka göre yeniden belirleyin.

 

Mekâna Karar Verin

 

Partiyi size en uygun yer neresiyse orada düzenleyebilirsiniz. Bu konuda herhangi bir kural olmamakla birlikte, annenin evi, partiyi düzenleyen kişinin evi ve özel parti mekânları, baby shower için tercih edilen yerlerden.

Organizasyonu özel bir mekânda gerçekleştirecekseniz parti evleri ve parti düzenlenebilen kafeleri değerlendirebilirsiniz.

 

Davetiye Hazırlayabilirsiniz

 

Sadece en yakınların katılacağı bir parti söz konusuysa davetiyeye gerek yok. Kalabalık bir katılım olacaksa, davetiyeleri mümkün olan en erken zamanda hazırlatıp dağıtın. Böylece davetliler, kendi planlarını buna göre düzenleyebilirler.

 

Kıyafetinizi Seçin

 

Elbette, günlük, rahat kıyafetlerle de partide yer alabilirsiniz, fakat bu özel günde genellikle daha şık kıyafetler tercih edilmekte.

Baby Shower Anne Elbisesi çeşitleri genellikle, abiye konseptine yakın tasarımlara sahiptir. Bununla beraber, gereğinden fazla şaşaa, baby shower partisine uyumlu olmayabilir.

 

Hediyelikleri Temin Edin

 

Baby shower partisinde hem organizasyonu düzenleyenin misafirlere hem de misafirlerin anne adayına hediye sunması söz konusudur.

Misafirlere sunulacak hediyelikler genellikle dekoratif objelerdir. Bunları hediyelik eşya satan herhangi bir yerden kendi kolaylıkla temin edebilirsiniz.

 

İkramlıkları Belirleyin

 

Baby shower pastası, partinin en önemli ikramlığı. Bunun yanı sıra, genel damak zevkine hitap edecek aperatifleri de ikramlıklar arasına dâhil edebilirsiniz.

 

Baby Shower Partisinde Göz Kamaştırın

 

 

Bebeğinizin gelişini kutlarken şıklığınızla göz kamaştırın. Hamilelik dönemine uygun, konforlu ve zarif Baby Shower Elbise Modellerine online mağazamızdan sahip olabilirisiniz.

 

Etiketler: Babyshower, baby shower
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR